Select your Top Menu from wp menus

Procurorii au ridicat înregistrări video de la Aeroport în noul dosar al lui Ilan Şor

Procurorii au ridicat și examinat înregistrările video de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie, a frontierei de stat de către deputatul Ilan Şor, acuzat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani. Procurorii au audiat, în cursul zilei de 15 iulie și astăzi, persoanele responsabile de verificarea și supravegherea punctelor de acces pe teritoriul aerodromului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în lipsa unui acord al Curții de Apel Cahul, instanță care judecă cauza penală în privința deputatului și în cadrul căreia față de inculpat a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi țara, acesta a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal și cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova.

În interesele urmăririi penale, procurorii nu oferă detalii dacă materialele video ridicate confirmă că Ilan Şor a părăsit Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la doi ani.