Select your Top Menu from wp menus

Procurorii au identificat unul din comanditarii tentativei de asasinat a liderului PD

Grigore Karamalak este unul din organizatorii tentativei de asasinat a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de către procurorul Vitalie Busuioc, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în urma examinării mai multor probe şi a declaraţiilor făcute de suspecţii reţinuţi, s-a constat că Karamalak, cunoscut în lumea interlopă ca „Bulgaru”, ar fi una din persoanele care au comandat asasinatul lui Vlad Plahotniuc pe motiv că ar avea în R. Moldova mai multe dosare penale. ”Avem probată o legătură strînsă dintre un suspect și Grigore Karamalak. Dispunem de înregistrări video, audio, convorbiri telefonice, care au fost ridicate în cadrul perchezițiilor”, a spus Busuioc.

Conform procurorului, suspecţii nu deţineau informaţii precise despre suma pe care urmau să o primească pentru reuşita asasinatului, însă aceasta putea depăşi un milion USD. Aceştia urmau să acţioneze în baza a două planuri, varianta finală urmînd a fi decisă în funcție de situația în teren, ambele variante implicînd aruncătoare de grenade.

Totodată, suspectul care urma să execute asasinatul a declarat oamenilor legii că mai multe persoane apropiate lui Grigore Karamalak ar fi făcut presiuni asupra lui şi a familiei sale pentru a executa comanda cît mai curînd. În cadrul anchetei, s-a stabilit că la operațiune a participat și un condamnat, care își ispășește pedeapsa în unul din penitenciarele din țară.

Busuioc a mai anunţat că pe numele lui Grigore Karamalak a fost eliberată o ordonanţă de învinuire.

La data de 8 aprilie, Procuratura a anunţat că forțele de ordine din Republica Moldova și Ucraina au reținut un grup criminal care ar fi intenționat să comită asasinarea liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Potrivit procurorilor, din grupare făceau parte 17 persoane, dintre care opt au fost reținute în Republica Moldova, iar alte nouă în Ucraina. Printre suspecții reținuți erau şi executori ai asasinatului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procurorii-au-identificat-unul-din-comanditarii-tentativei-de-asasinat-a-liderului-pd/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19