Select your Top Menu from wp menus

Procuror General a devenit Corneliu Gurin. Candidatura a fost înaintată de Marian Lupu, azi dimineaţa

Legislativul l-a desemnat astăzi pe Corneliu Gurin în funcţia de Procuror General, informează MOLDPRES. Asta,  dupa ce,  in dimineata zilei, speakerul Marian Lupu a înaintat spre examinare Biroului Permanent al Parlamentului şi comisiilor de profil candidatura lui Corneliu Gurin pentru funcţia de Procuror General.

Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 deputaţi din PDM, PLDM, cativa deputati liberali si neafiliati.  Opoziţia parlamentară – PCRM, dar şi cîţiva deputaţi PL s-au expus împotrivă. Tot astăzi Corneliu Gurin a depus jurămîntul.

În perioada anilor 2001-2005, Gurin a fost director al Aparatului Parlamentului Republicii Moldova, consilier al Preşedintelui Parlamentului în probleme juridice şi relaţii cu organele de drept. Din 2005 pînă în 2012, Gurin a fost coordonator de programe la Asociaţia Obştească ADEPT.

Candidatura lui Corneliu Gurin a fost înaintată în dimineaţa zilei de speakerul Marian Lupu, inlocuind-o pe cea a lui Vitalie Pîrlog,  care a fost selectat pentru această funcţie de o comisie specială.  Potrivit lui Lupu, după mai multe consultări cu deputaţii, s-a constatat că Vitalie Pîrlog, candidatul selectat de comisia specială, nu va întruni numărul necesar de voturi din partea Legislativului, din acest motiv s-a decis înaintarea unei alte candidaturi, informează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procuror-general-a-devenit-corneliu-gurin-candidatura-a-fost-inaintata-de-marian-lupu-azi-dimineata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19