Select your Top Menu from wp menus

Procuratura Anticorupţie va investiga declaraţiile lui Mihail Gofman privind furtul miliardului

Procuratura Anticorupţie a luat act de declaraţiile făcute ieri, 27 iunie, în cadrul unei emisiuni televizate, de către fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, vizând schema de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova.
În cadrul investigațiilor efectuate în dosarul fraudelor din sistemul bancar, Procuratura Anticorupţie a dispus citarea, pentru data de 5 iulie a fostului angajat CNA pentru a fi audiat în conformitate cu prevederile legale.

Ieri în cadrul unei emisiuni televizate, Mihail Gofman a declarat că schema de fraudare a sistemului bancar moldovenesc a fost pusă la cale de servicii din afara ţării, inclusiv din Federaţia Rusă, pentru a prelua controlul asupra rezervelor valutare ale Republicii Moldova, iar politicienii autohtoni aflaţi la guvernare au fost implicaţi în această schemă, relatează IPN.

Fostul angajat al CNA a mai comunicat că principalii subiecţi implicaţi în furtul miliardului sunt Vlad Filat, Ilan Şor, Vlad Plahotniuc şi Veaceslav Platon, dar niciunul dintre ei nu este coordonatorul furtului miliardului.

Potrivit IPN, Mihail Gofman a mai spus că a fost întocmită pe criterii politice lista persoanelor care urmează a fi arestate pentru fraudarea sistemului bancar, iar următorul din această listă este Iurie Leancă.

În 2014 Ziarul de Gardă a scris că Mihail Gofman, care deținea în acea perioadă funcția de șef adjunct al Ser­vi­ci­u­lui Pre­ve­nire şi Com­ba­tere a Spă­lă­rii Bani­lor, ar fi unul din­tre cei mai bogaţi anga­jaţi de la CNA.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procuratura-anticoruptie-va-investiga-declaratiile-lui-mihail-gofman-privind-furtul-miliardului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19