Categories: SocialȘtiri

Procesul educaţional la distanţă va fi reluat din 6 aprilie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dispus conducătorilor instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice și private, reluarea procesului educațional la distanță, începând cu data de 6 aprilie, respectând prevederile mai multor documente, transmite MOLDPRES.

Printre acestea se numără Metodologia privind organizarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de educație timpurie; Metodologia privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal; Regulamentul-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat; Recomandările-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii.

Preşcolarii, elevii şi studenţii din ţară sunt în regim de carantină de pe data de 11 martie, în legătură cu pandemia coronavirusului de tip nou COVID-19. Odată cu suspendarea procesului de studii, mai multe instituţii de învăţământ şi profesori au lansat cursuri online de predare, o atenţie deosebită fiind acordată disciplinelor care vor fi incluse în examenele naţionale.

În această săptămână orele la distanţă nu s-au desfăşurat, deoarece cadrele didactice au zile nelucrătoare, la fel ca mai multe categorii de bugetari, în conformitate cu o dispoziţie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, deciziile căreia sunt obligatorii şi executorii în perioada stării de urgenţă (17 martie – 15 mai).

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

14 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

14 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

14 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

20 de ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

23 de ore ago