Procedurile de înregistrare și de înstrăinare a bunurilor imobile vor fi optimizate. Părţile contractuale nu vor mai fi obligate să prezinte notarului extrasele din registrele de stat ale Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Camerei Înregistrării de Stat şi ÎS Cadastru. Informația respectivă va putea fi accesată direct de către notari din registrele electronice ale instituțiilor menționate. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către Guvern, transmite IPN.
Lista documentelor necesare pentru înregistrarea sau înstrăinarea bunurilor imobile include: certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunului supus înstrăinării/gajului, extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, extrasul din Registrul bunurilor imobile, informaţia privind valoarea bunului imobil.
Optimizările propuse în proiectul de lege vor contribui la creşterea securităţii raporturilor juridice şi reducerea semnificativă a costurilor administrative pentru părţile care participă la tranzacțiile cu bunurile imobile.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…