Procedurile de înregistrare și de înstrăinare a bunurilor imobile vor fi optimizate. Părţile contractuale nu vor mai fi obligate să prezinte notarului extrasele din registrele de stat ale Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Camerei Înregistrării de Stat şi ÎS Cadastru. Informația respectivă va putea fi accesată direct de către notari din registrele electronice ale instituțiilor menționate. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către Guvern, transmite IPN.
Lista documentelor necesare pentru înregistrarea sau înstrăinarea bunurilor imobile include: certificatul privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunului supus înstrăinării/gajului, extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, extrasul din Registrul bunurilor imobile, informaţia privind valoarea bunului imobil.
Optimizările propuse în proiectul de lege vor contribui la creşterea securităţii raporturilor juridice şi reducerea semnificativă a costurilor administrative pentru părţile care participă la tranzacțiile cu bunurile imobile.
Peste 3,1 milioane de lei au fost alocați azi în ședința Guvernului din Fondul de…
Cinci incendii în sectorul locativ au fost înregistrate săptămâna precedentă în Orhei, Rezina, Telenești și…
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…