Select your Top Menu from wp menus

Procedura de divorț ar putea fi realizată și de către notari

Procedura de divorț ar putea fi realizată și de către notari, în cazurile în care nu implică litigii privind partajarea averii sau existența copiilor minori. Guvernul a aprobat miercuri, 15 noiembrie, proiectul Legii privind procedura notarială, propus de Ministerul Justiției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, implementarea măsurii va contribui la scăderea numărul dosarelor civile din instanțe și va diminua cheltuielile suportate de justițiabili, deoarece vor recurge la procedurile notariale.

Simplificarea procedurilor se va realiza și prin lărgirea competențelor notarilor. Aceștia vor putea accesa și efectua înscrisuri în registrele publice, scutind cetățenii de prezentarea unor acte de stare civilă, din registrul bunurilor imobile, a transporturilor etc.

Legea privind procedura notarială stabilește reguli noi, corelate cu Codul Civil, privind instrumentarea procedurii succesorale, deoarece că la capitolul moștenire s-au schimbat clasele de moștenitori. A fost instituită perioada de trei luni de renunțare la succesiune și au fost stipulate diferite termene, opțiuni și noi subiecți.

Modificările vor intra în vigoare după adoptarea lor de Parlament și publicarea în Monitorul Oficial.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/procedura-de-divort-ar-putea-fi-realizata-si-de-catre-notari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19