Select your Top Menu from wp menus

Problemele pieţei, în fața Primăriei Orhei. Comercianţii vor să fie auziţi de autorităţi FOTO

 Mai mulţi comercianţi de la piaţa din Orhei au manifestat luni în fața Primăriei. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot obţine autorizaţii şi patente pentru a lucra în continuare la tarabele pe care le deţin de ani de zile. Aceasta, din cauza că terenul pe care sunt amplasate tarabele nu ar mai aparţine Î.M ”Achiziții, Comerț și Piețe”, ci unui agent economic privat care,  după ce şi-a construit un magazin, ar fi devenit proprietar şi al terenului din preajmă.

Problema este demult cunoscută atât administraţiei Î.M ”Achiziții , Comerț și Piețe”, de la care comercianţii au arendat locuri pentru tarabe, cât şi administraţiei orăşeneşti, însă neclaritățile și tensiunile nu descresc.  Oamenii susţin că vor să lucreze legal  şi să nu fie forţaţi să plece la muncă peste hotare. Manifestanţii au cerut ca conducerea oraşului să intervină şi să le asigure posibilitatea de a lucra în continuare, acasă.

  • locuri de munca orhei
  • codreanu verejanu

 

Din partea puterii locale la comercianţi a ieşit consilierul Pavel Verejanu. Acesta a declarat că autorităţile  nu pot face nimic şi că în acest caz urmează să se pronunțe  instanţa de judecată. În același timp, Verejanu s-a arătat  încrezător că toate problemele de la piaţa comercială, inclusiv cea care i-a adus pe oameni la Primărie, se vor soluţiona primăvara, când piaţa va fi strămutata din centrul oraşului într-un alt loc.

Cu  detalii la acest subiect vom reveni într-un material mai amplu. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/problemele-pietei-in-fata-primariei-orhei-comerciantii-vor-sa-fie-auziti-de-autoritati-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19