Select your Top Menu from wp menus

Problema repartizării BANILOR oferiţi de România, ridicată la întâlnirea cu Igor Corman

În cadrul întâlnirii de astăzi a Preşedintelui Parlamentului Igor Corman cu factorii decizionali de la Orhei, a fost abordată şi problema repartizării banilor din grantul de 20 de milioane de euro, oferit de România pentru grădiniţele din R.Moldova. Asta, urmare a unei nedumeriri  vociferată din sală, conform căreia în comuna Morozeni nu a ajuns niciun un ban din  donaţia generoasă de peste Prut.

Igor Corman a declarat că de repartizarea banilor în cauză s-a ocupat Guvernul, în timp ce Parlamentul votează modificările corespunzătoare la buget. Totuşi, înainte ca deputaţii să voteze modificările în lectură a doua, în comisia de profil ar urma să fie invitaţi reprezentanţi ai executivului pentru a discuta criteriile de repartizare a finanţelor.

Preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefârţă, a confirmat că din cele 38 de primării din raion doar Primăriei Morozeni nu i-au revenit bani din grantul românesc, iar Eudochia  Ştefârţă, şefa Direcţiei raionale Învăţământ, a declarat că grădiniţa din Morozeni a fost deja reparată capital în cadrul unui proiect  FISM.
Despre încă o grădiniţă care exista în comuna Morozeni – cea din satul Breanova – a amintit primarul localităţii, Dorin Zghibarţă, dar şefa învăţământului raional a replicat că în acest edificiu unde activează o singură grupă-creşă pentru 25 de copii, condiţiile sunt satisfăcătoare.
Aminim că din grantul acordat de România pentru reparaţia, amenajarea şi dotarea grădiniţelor raionului Orhei i-au fost repartizaţi peste 1 milion de euro sau 19 milioane 590 mii lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/problema-repartizarii-banilor-oferiti-de-romania-ridicata-la-intalnirea-cu-igor-corman/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19