Select your Top Menu from wp menus

PRIVATIZAREA Complexului sportiv din Orhei ÎNCREDINŢATĂ unei comisii

Odată cu decizia de privatizare a Complexului Sportiv din Orhei, consilierii au aprobat şi componenţa unei comisii pentru privatizare, în număr de 18 persoane. Patru membri ai comisiei au fost adăugaţi în chiar timpul şedinţei extraordinare din 25 martie curent. Printre aceştia, consilierul PLDM, Vladimir Rotaru, care s-a autopropus în comisie şi care a venit şi cu propuneri privind îmbunătăţirea procesului de privatizare a stadionului prin licitaţie cu strigare.

În afară de Rotaru, prin propuneri si replici favorabile ideii de privatizare s-au remarcat consilierii Vladislav Şevcenco (PDM), Oleg Vasilcan (PCRM), Valeriu Covaş şi Veaceslav Mustovici (PPEM), neafiliaţii Iurie Siloci şi Semion Cazacu.

O parte din propunerile sus menţionaţilor au intrat în varianta finală a deciziei de privatizare. Printre acestea – despre utilizarea banilor proveniţi din vânzarea stadionului existent strict în scopul proiectării şi construirii unui nou obiect sportiv, despre care unii au spus că va fi stadion polivalent, iar altii -Palat al sporturilor, Complex sportiv, Centru sportiv s.a.m.d.

Suma enunţată în context se ridică la 47 de milioane de lei. Preşedintele raionului, Tudor Golub, a menţionat că consilierii din alianţa majoritară ştiu detaliile legate de evaluare. Demnitarul a amintit şi faptul că acum un an conducerea FC Milsami nu dorea să ofere pentru stadion nici măcar 18 milioane de lei din suma evaluării de atunci de 26 de milioane de lei. La întrebarea din sală dacă acum doreşte, consilierul Şevcenco a replicat că acesta este preţul normal cerut fie de la Milsami, fie de la altcineva.

În timpul dezbaterilor, a răsunat şi o atenţionare din partea consilierului democrat Vladimir Bobeică. Acesta, exemplificând prin Fabrica de fermentare a tutunului din Orhei, a spus că la noi licitaţiile cu reduceri după reduceri au devenit ceva obişnuit şi că într-o astfel de situaţie de micşorare a preţului ar putea să ajungă şi Complexul sportiv raional.