Select your Top Menu from wp menus

Primul fotomodel bărbat care este… femeie

Andrej Pejić, fotomodelul bărbat care defilează ca femeie, nu mai este un caz singular în lumea modei. Casey Legler a discutat cu reporterii de la „TIME” despre meseria sa de fotomodel bărbat, deși este femeie.

„Identitate de gen” și „libertate” sunt cuvintele pe care Legler (35 de ani) preferă să le folosească atunci când vorbește despre modelling, informeaza Adevarul

„Este vorba despre libertate, iar oamenii sunt receptivi. Ca și cum le-ar spune: «Uite, se poate și altfel»”, spune Casey Legler .

Totul a început când un prieten fotograf i-a propus să poate câteva haine bărbătești pentru un pictorial, considerând că imaginea sa se potrivea perfect cu ceea ce el căuta. Legler a acceptat oferta, iar a doua zi fotografiile au ajuns la un agent al lui Tom Ford, cu care fotomodelul a și semnat un contract.

Cu un trup androgin, o coafură masculină și mai multe tatuaje pe gât și pe brațe, fotomodelul consideră că atunci când vine vorba despre identitatea de gen, principiile societății sunt stricte.

Moda, încotro?

Renumite pe scena internațională sunt și Lea T. și Carol Marra, fotomodele transsexuale ce și-au făcut operații de schimbare de sex pentru a deveni femei. „Pe lângă faptul că sunt un model şi-mi fac meseria cum trebuie, am o datorie civică de a dovedi că transsexualii sunt oameni ce merită apreciaţi la fel ca orice altă femeie”, a explicat Marra.

mai multe pe:  adevarul.md