Select your Top Menu from wp menus

Primăvara va veni devreme.Punxsutawney Phil nu şi-a văzut umbra. VIDEO

Punxsutawney Phil, cea mai celebră marmotă din America, a ieşit sâmbătă din vizuina sa, sub privirile camerelor de televiziune şi în aplauzele miilor de spectatori, pentru a anunţa venirea timpurie a primăverii, relatează Reuters şi Associated Press, citate de AGERPRES

Legenda spune că, dacă rozătoarea iese din viziună în ziua de 2 februarie şi îşi vede umbra, urmează încă şase săptămâni de frig şi ninsori. În acest an, Phil nu şi-a văzut umbra, ceea ce înseamnă că se anunţă o primăvară timpurie.

În fiecare an, mii de fani, veniţi chiar din locuri îndepărtate ca Australia ori Rusia, asistă la popularul eveniment din micul orăşel Gobbler’s Knob din Pennsylvania, imortalizat în comedia „Groundhog Dog” /”Ziua cârtiţei”/ din 1993, cu Bill Murray şi Andie MacDowell.

Sub privirile mulţumii de curioşi, preşedintele Clubului Marmotei, Bill Deeley, îmbrăcat cu frac şi joben, l-a ridicat pe Phil, care i-a transmis previziunea lui.

„Nu contează de unde eşti, dacă ai gena Groundhog Day, trebuie să faci acest pelerinaj, care sparge monotonia iernii. Există de 127 de ani, nu pentru că este cea mai grozavă progniză ştiinţifică, ci pentru că e amuzantă”, a declarat Bill Cooper, un bancher pensionar, membru al Clubului Marmotei, o asociaţie non-profit care perpetuează legenda lui Punxsutawney Phil.

Tradiţia durează din 1887, iar în majoritatea anilor, rozătoarea şi-a văzut umbra, afirmă groundhog.org, care susţine că predicţiile sunt aproape 100% corecte.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primavara-va-veni-devreme-punxsutawney-phil-nu-si-a-vazut-umbra-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19