Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Orhei şi SCL Orhei au pierdut irevocabil un proces de judecată

Primarul orașului  Orhei şi ÎM Servicii Comunal-Locative (SCL) au pierdut un proces de judecată în care cereau anularea contractului prin care, în anul 2012, unui agent economic i-a fost transmis în gestiune cimitirul orăşenesc. Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursurile depuse de SCL Orhei şi Ilan Șor, după ce pretenţiile edilului şi întreprinderii municipale au fost respinse şi de Judecătoria Orhei, iar apoi de  Curtea de Apel (CA) Chişinău.
Potrivit încheierii CSJ, în octombrie 2015  SCL Orhei a solicitat rezilierea contractului prin care o întreprindere a primit drept de exploatare şi întreţinere a cimitirului orăşenesc până în anul 2020. Cerinţa se baza pe faptul că agentul economic nu îndeplineşte obligaţiile stipulate în contract şi că terenul pe care se află cimitirul urma să fie scos la licitaţie. În ianuarie 2016, în proces a intervenit şi primarul Ilan Șor, care a solicitat declararea nulităţii absolute a contractului încheiat în anul 2012. În vara anului trecut,  Judecătoria Orhei, iar în noiembrie 2016 – CA Chişinău, au respins pretenţiile SCL Orhei şi primarului.
CSJ,  în încheierea  din 10 martie anul curent,   spune că argumentele invocate în cererile de recurs declarate de ÎM „Servicii Comunal Locative Orhei” și Primarul or. Orhei, nu pot constitui temei de admitere a acestora, deoarece nu denotă încălcarea esenţială sau aplicarea eronată a normelor de drept material sau a normelor de drept procedural.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primarul-de-orhei-si-scl-orhei-au-pierdut-irevocabil-un-proces-de-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19