Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Orhei şi consilierii orăşeneşti şi-au primit astăzi legitimaţiile FOTO/VIDEO

Consilierii orăşeneşti şi noul primar de Orhei ,Ilan Shor, aleşi în urma scrutinului din 14 iunie,  şi-au primit  legitimaţiile de ales local. Actele au fost înmânate astazi, în cadrul şedinţei de constituire a consilului local. Legitimaţiile şi-au primit 25 din cei 27 de consilieri, fiind absenţi Vladimir Popuşoi, PD şi Alexandru Sînchetru, PPEM.

În cadrul şedinţei, care a fost prezidată de decanul de vârstă Ion Stratulat, a fost anuntata şi constituirea a 3 fracţiuni – PLDM, PL şi Pentru Orhei. Ultima va fi majoritară, la cei 13 consilieri aleşi pe lista Ravnopravie aderând şi Ion Şiman, PSRM.

Lideriii fracţiunilor PLDM şi PL – Vitalie Colun şi , respectiv, Roman Boţan  au menţionat că vor  susţine toate iniţiativele care vor fi în folosul orheienilor şi se vor opune  celor care nu vor corespunde acestui criteriu.

Igor Grigoriev, preşedintele fracţiunii Pentru Orhei,  a declarat că fracţiunea sa îşi propune să activeze pentru dezvoltarea Orheiului şi lasă uşile deschise şi pentru aderarea altor consilieri.

După constituirea fracţiunilor a fost anuntat  că o şedinţă extraordinară la care se va vota componenţa comisiilor de specialitate din cadrulConsiliului ar putea avea loc lunea viioare.
De notat că în premieră pentru Orhei la şedinţa de astăzi au asistat  numeroşi reprezentanţi ai media din Chişinău, iar pe holurile primăriei erau prezenţi bodyguarzi.

  • sed const orhei 3
  • sed const orhei 1
  • sed const orhei 2
  • sed const orhei 4
  • sed const orhei 5
  • sed const orhei 6