Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Orhei s-a însănătoșit. Azi a venit la ședința de judecată

După ce două ședințe de judecată în dosarul primarului de Orhei au fost amânate pe motiv de boală a acestuia, azi sănătatea i-a permis lui Ilan Șor să se prezinte în fața instanței. Potrivit procurorului Andrei Băieșu, azi a fost audiat ultimul martor al acuzării, care ar fi confirmat implicarea lui Șor în acordarea de credite frauduloase companiilor pe care le controla. Procurorul a spus că va cere o nouă prelungire a mandatului de arest și și-a exprimat speranța că până pe 22 iunie, când se împlinește un an de la arestarea lui Ilan Șor, instanța va pronunța  sentința.
Avocații primarului de Orhei l-au etichetat pe martorul de astăzi ca pe unul cu o credibilitate extrem de mică, deoarece el este inculpat într-un alt dosar. Fiind întrebat de reporterii prezenți în instanță care i-au fost problemele de sănătate, Șor, care se află în arest la domiciliu, a declarat că a răcit. Acesta s-a mai arătat  nemulțumt de faptul că magistraților le-a fost prezentată o listă suplimentară cu 20 de martori ai apărării, dar a fost acceptată audierea doar a 5-6 dintre aceștia. Avocații au refuzat să spună atât cine sunt martorii acceptați spre audieri, cât și cine sunt martorii respinși.

Tot astăzi, partidul politic pe care  Șor în conduce de un an a emis un comunicat în care susține  că mai mulți deputați europeni vor discuta cazul primarului de Orhei săptămâna viitoare. Anunțul vine după ce Ilan Șor a angajat o firmă de avocatură și o firmă de PR din Marea Britanie.
Numele primarului de Orhei figurează în raportul Kroll 1, care descrie unele aspecte ale devalizării sistemului bancar moldovenesc, în curând compania urmează să ofere autorităților și cel de-al doilea raport, cu mai multe detalii.

Primarul Ilan Șor a fost arestat acum un an, fiind acuzat de escrocherie în dosarul devalizării sistemului bancar. Acesta respinge acuzațiile și se declară nevinovat.
În octombrie 2015,  Șor a scris un autodenunț, care a condus la condamnarea fostului premier Vlad Filat. Șor susținea că i-a oferit mită în sumă de 250 de milioane de dolari. Inclusiv 20 de milioane de lei  când se afla deja  în funcția de primar al orașului Orhei. 

În cadrul procesului de  judecată a ost confirmată doar  a 10-cea parte din suma declarată de Șor. Însuși Filat se declară victimă a unor reglări de conturi și spune că dosarul său are un caracter politic. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primarul-de-orhei-s-a-insanatosit-azi-a-venit-la-sedinta-de-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19