Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Orhei reiterează că în urma doar unui apel telefonic a eliberat 40 de milioane de dolari de la BEM

Primarul de Orhei, Ilan Șor,  a fost audiat astăzi în calitate de martor în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon. Acesta a spus după audieri că și-a menținut declarațiile făcute anterior.

Avocatul lui Platon, Eduard Rudenco spune că Șor a declarat că a dat indicații ca BEM, pe care o conducea, să elibereze credite de 40 de milioane de dolari, în urma unui apel telefonic al lui Platon. Rudenco a mai spus că primarul de Orhei a confirmat că între el și Platon nu a existat un contract de creditare.

Veaceslav Platon,  care este acuzat de spălare de bani în sumă de 800 de milioane de lei, nu a fost prezent în instanță, fiind înlăturat anterior de judecători, iar cererea avocaților ca acesta să fie adus azi la ședință, a fost respinsă. 

Într-o înregistrare audio a unei ședințe anterioare Platon cataloga drept aberantă situația că cineva în urma unui simplu apel telefonic poate elibera credite atât de impunătoare.

Însuși primarul de Orhei, Ilan Şor,  figurează într-un alt dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, suma căruia este aproape egală  cu cea pe care spune că a eliberat-o din BEM. Acesta se declară nevinovat și respinge formulate de procurori la adresa sa.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primarul-de-orhei-reitereaza-ca-in-urma-doar-unui-apel-telefonic-a-eliberat-40-de-milioane-de-dolari-de-la-bem/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19