Select your Top Menu from wp menus

Primarul de Ivancea, despre şanţurile în care se blochează ambulanţele

Cea mai bună soluţie pentru neadmiterea unor noi cazuri de blocare a transportului pe drumurile din Ivancea, inclusiv a ambulantelor medicale, ar fi reabilitarea rapidă a drumurilor după lucrările de construcţie a reţelelor de canalizare, susţine primarul localităţii, Oleg Gaşper. Refacerea calitativă a drumurilor este însă imposibilă atâta timp cât nu se vor încheia săpăturile pentru sistemele de canalizaţie, iar acestea decurg lent din cauza finanţării anevoioase, spune primarul.

După ce la mijlocul săptămânii curente o ambulanţă a Serviciului medical de urgenţă  s-a blocat într-un şanţ din satul Ivancea, iar pompierii care au tractat maşina au declarat că acesta este deja al treilea caz , o explicaţie pentru aceste incidente în lanţ ne-a fost oferită de către primarul  localităţii, Oleg Gaşper.

Acesta a  declarat că în rezultatul îngheţurilor şi precipitaţiilor din perioada iernii, pământul deasupra tranşeelor unde au fost îngropate ţevile de canalizaţie s-a lăsat, formându-se şanţuri şi gropi. Acum este imposibil de nivelat adânciturile, dar imediat ce băltoacele şi glodul se vor usca, atât antreprenorul, cât şi Primăria se vor ocupa de această problemă, a promis Gaşper.

În acelaşi timp, primarul susţine că  problema nu va dispărea pe deplin pană drumurile nu vor fi reparate in modul cuvenit.  El nu ştie însă când vor începe lzcrările de reparaţie, pentru că aceasta depinde în primul rând de încheierea lucrărilor la reţelele de canalizare, iar acestea din urmă depind de  finanţare .

Potrivit lui Oleg Gaşper,   în anul trecut din suma de 28 de milioane lei prevăzută pentru proiectul construcţiei staţiei de epurare şi a reţelelor de canalizare la Ivancea au putut fi îndeplinite lucrări doar pentru   2 milioane lei. Administraţia locală participă şi ea cu o contribuţie proprie la acest proiect, dar marea parte a mijloacelor financiare  trebuie să vină în baza contractului încheiat cu Ministerul Mediului, iar aceşti bani  sunt oferiţi foarte anevoios, a menţionat primarul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primarul-de-ivancea-despre-santurile-in-care-se-blocheaza-ambulantele/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19