Select your Top Menu from wp menus

Primăria Orhei obligată irevocabil să ofere Radio Orhei informații de interes public DOCUMENTCurtea Supremă de Justiție a menținut câștigul de cauză de la Judecătoria Orhei și Curtea de Apel Chișinău a postului Radio Orhei în cauza contra Primăriei Orhei, privind refuzul acesteia de a furniza informația de interes public solicitată. În fapt, la data de 10 aprilie 2017,  Radio Orhei, conducându-se de prevederile legislației în materie de acces la informație, a solicitat de la Primăria Orhei să ofere următoarele informații de interes public: copiile proceselor-verbale de selectare a companiei Borintex SRL pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi din oraşul Orhei, în baza contractului de achiziţii din 28.03.2016 în sumă de 809.445,58 lei, şi a lucrărilor de deservire şi întreţinere a spaţiilor verzi în oraşul Orhei în anul 2017, în baza contractului din 28.02.2017 în sumă de 1.498.200,06 lei; volumele lucrărilor executate de Borintex SRL în anul 2016 şi în anul  2017. Ulterior, la data de 12 iunie 2017, postul de radio a solicitat Primăriei Orhei să ofere și alte informații. În particular Radio Orhei a solicitat copiile caietelor de sarcini pentru procedurile de achiziţii prin cerere de ofertă de preţuri, pentru următoarele obiecte de achiziţii: anul 2016 – „Lucrări de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi în oraşul Orhei”; anul 2017 – „Lucrări de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi în oraşul Orhei”.
În ambele cazuri Primăria Orhei a refuzat să ofere informațiile solicitate sub pretextul protecției datelor cu caracter personal și a secretului comercial. Curtea Supremă de Justiție menționează că informația solicitată de SRL „Media Sfera” nu constituie informație cu caracter personal sau secret comercial,, precum eronat a indicat Primăria or.Orhei.
Prin urmare, Primăria or.Orhei, abuziv și neîntemeiat a
refuzat să prezinte informația solicită de SRL „Media Sfera” prin cererile depuse, iar Judecătoria Orhei corect a constatat că furnizorul de informații a încălcat dreptul solicitantului de acces la informații și întemeiat a obligat Primăria or. Orhei să prezinte SRL „Media Sfera” informațiile solicitate.
Reprezentant al Radio Orhei/Media Sfera SRL/  în instanță a fost avocatul Vitalie Zama, membru al Asociației Juriștii pentru Drepturile Omului.


Radio Orhei vs Primaria Orhei by Orhei on Scribd


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primaria-orhei-obligata-irevocabil-sa-ofere-radio-orhei-informatii-de-interes-public-document/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19