Select your Top Menu from wp menus

Primaria Orhei: Miasmele vin de la „Moldsuinhibrid”. „Moldsuinhibrid”: Nu-i adevarat!


Primaria Orhei sustine ca mirosul neplacut,  care periodic invaluie orasul,   provine de la Intreprinderea de Stat „Moldsuinhibrid”. Intreprinderea neaga  insa orice atributie la miasmele din oras.

Primarul  de Orhei, Vitalie Colun, a  declarat ca o comisie din 7 persoane, inclusiv specialisti de la Centrul de Sanatate publica, Inspectia ecologica si altii au efectuat  raiduri nocturne prin oras.

Acestia au constatat  ca mirosul neplacut  vine de la   I.S. .Moldsunhibrid  atunci  cind sunt pompate deseurile animaliere dintrun lac de acuimulare in altul. Colun  a spus ca asteapta raspunsuri la demersurile inaintate catorva institutii competente din capitala, care ar confirma sau infirma ca mirosul provine  de la intreprinderea in cauza.

Pe de alta parte , Vasile Harea,  directorul Moldsuinhibrid, complex de porcine,  situat pe teritoriul satului Paharniceni, declara ca mirosul care ajunge tocmai in  centrul orasului nu provine   de la intreprinderea pe care o conduce.  

Mai ales ca , a spus  Harea, nici pe terirtoriul intreprinderii, nici in imprejurimi miros nu este, iar cantitatea de  amoniac din  aer este periodic testata de laboratoare specializate.

In acelasi timp, locuitorii orasului Orhei continua sa se piarda in presupuneri privind originea miasmelor  si sa se planga de aerul pe care nu-l pot respira  in aceasta perioada caniculara.

citeste: Degrabă vom şti ce mirosim…

 CSP Orhei: Miasmele din oraş ar putea fi de “origine animalieră”   

 Oraşul Orhei după ploaie: miasme grele, in loc de ozon

Un  material amplu la acest subiect ascultati in  dupa amiaza acestei zile la Radio Orhei .