Select your Top Menu from wp menus

Primari cu neamuri la contabilitate. Unul şi-a angajat soţia, altul – cumnata

Expertul anticoruptie , Galina Bostan,  sustine că situaţia cu angajarea neamurilor în primării a scăpat de sub control. Ea considera  că în majoritatea primăriilor lucrează rude de-ale conducătorilor administraţiei publice locale.  Galina Bostan afirma  ca  primarii ştiu că angajarea rudelor este ilegală, dar stiu, de asemenea, că nu vor fi pedepsiţi.

Expertul este citat de portalul Moldova curata care a constatat  ca in doua comune din raionul Orhei  primarii si-au angajat rude in calitate de contabili, incalcand legea si atunci cand au suplinit aceste functii publice  vacante fara ca sa organizeze vreun concurs public.

Potrivit sursei, cu un an in urma, primarul comunei Jora de Mijloc, Ion Terenti, a emis o dispozitie despre angajarea la lucru in calitate de contabil a sotiei sale. Aceasta din urma, ar mai primi si o parte din salariul  de arhivar din cadrul primariei.

Intr-o alta primarie din raionul Orhei,  a comunei  Donici, situatia e similara. Inca pe vremea primului mandat, pe care l-a obtinut in 2007, primarul Vera Caruntu  a primit-o la lucru in contabilitate pe cumnata sa.

Primarul de la Jora  si primarita de Donici nu considera   ca prin angajarea persoanelor apropiate din familie  au intrat in conflict de interese, iar neorganizarea concursurilor pentru ocuparea acestor functii vacante o motiveaza prin lipsa  altor candidati.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/primari-cu-neamuri-in-contabilitate-unul-si-a-angajat-sotia-altul-cumnata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19