Select your Top Menu from wp menus

 Prima plantaţie de salcie energetică a fost sădită la o şcoală profesională din Orhei FOTO

Un hectar de salcie energetică a fost plantat astăzi în satul Cucuruzenii de Sus, raionul Orhei, pe terenul agricol aflat în proprietatea şcolii profesionale din oraşul Orhei. La evenimentul organizat cu sprijinul Uniunea Europeană în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, au participat peste 100 de persoane.

Plantaţia va fi îngrijită de elevii şcolii care vor obţine astfel şi cunoştinţe practice pentru noul modul „Plantele energetice – sursă de energie regenerabilă” din cadrul meseriei de silvicultor, care a apărut în acest an în premieră în programul de studii al insituţiei din Orhei.

Potrviti directorului Şcolii Sergiu Munteanu, care este citat într-un comunicat de presă al Proiectului, atât elevii, cât şi profesorii vor creşte pentru prima oară salcie energetică şi  combustibil ecologic destinat îîncălzirii cantinei şcolii.

Şcoala urmează a fi dotată în acest scop cu un tocător care va mărunţi tulpina salciei şi cu o linie de producere a biocombustibilului solid. Combustibilul ecologic va fi utilizat la noua centrală termică ce va instalată la şcoala profesională , investiţiile totale depăşind 100.000 Euro acordaţi de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

  • plantare salcie energetica cucruzeni
  • plantare salcie energetica cucruzeni (1)

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/prima-plantatie-de-salcie-energetica-a-fost-sadita-la-o-scoala-profesionala-din-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19