Select your Top Menu from wp menus

Prima mașină care conduce fără șofer a fost legalizată VIDEO

Autoritatile din statul american Nevada au acordat companiei Google licenta de circulatie pentru primul automobil fara sofer din lume.  Oficialii Nevada Department of Motor Vehicles au declarat ca Google va putea folosi automobilul in prezenta a cel putin doua persoane la bord.

Una dintre acestea este obligatoriu sa stea pe locul soferului si sa fie gata oricand sa preia controlul masinii. Licenta acordata Google este provizorie si va permite companiei sa faca teste cu masina in conditii de trafic real.

Google a dat publicitatii, recent, un clip video in care prezinta progresele facute in dezvoltarea proiectului pilotului automat, inceput in 2010. Clipul prezinta o situație reala care il are drept protagonist pe Steve Mahan, un sofer care este orb.

Imaginile prezinta o plimbare cu o masina Toyota Prius, cu pilot automat, realizata pe o ruta prestabilita. Steve spune ca masina l-ar ajuta sa aiba o viața similara cu cea a unei persoane normale, care face shopping, se plimba cu mașina prin oraș etc.

sursa: eco.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/prima-masina-care-conduce-fara-sofer-a-fost-legalizata-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19