Select your Top Menu from wp menus

Prima ediție a Forumului Economic European a avut loc la Paris

Prima ediție a Forumului Economic European cu genericul „Educație. Inovație. Dezvoltare. Parteneriat”, organizat de filiala Clubului Oamenilor de Afaceri „Basarabia” din Franța și platforma „Ofemeie”, a avut loc pe 17 septembrie 2023 la Paris, anunță un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova în Franța.

Evenimentul a reunit circa 200 de reprezentanți ai diasporei moldovenești din mai multe țări europene și exponenți ai comunității de afaceri din Republica Moldova, Germania, Marea Britanie, Spania și România. Participanții au reprezentat diverse sectoare de activitate, precum cel financiar-bancar, HoReCa, marketing și comunicare, digitalizare, consultanță business, comerț electronic.

Participanții la Forum au fost salutați, printr-un mesaj video, de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului a apreciat inițiativa de a organiza un asemenea eveniment și a remarcat acțiunile întreprinse de autoritățile naționale pentru a crea un climat de afaceri transparent și atractiv acasă. De asemenea, ea a vorbit despre importanța facilitării și digitalizării serviciilor necesare pentru crearea noilor companii în țară, încurajând cetățenii din diasporă să beneficieze de avantajele programelor guvernamentale destinate proiectelor investiționale și să contribuie astfel la creșterea economică a statului. „Mai multe afaceri de succes în Moldova înseamnă o țară mai bogată și bunăstare pentru mai mulți cetățeni”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat eforturile organizatorilor, dar și ale participanților care au reușit să se deplaseze la Paris pentru a-și împărtăși propria experiență,  a se inspira din istoriile de succes auzite sau a iniția noi proiecte personale sau comune. Diplomata a ținut, totodată, să menționeze că dezvoltarea economică va dinamiza și parcursul european al Republicii Moldova – proiectul nostru de țară, pentru al cărui reușită este vitală contribuția și implicarea fiecărui cetățean, inclusiv a celor care se află peste hotare.

Forumul Economic European a contribuit la stabilirea unor noi contacte la nivelul mediului de afaceri, la realizarea schimbului de experiență și de idei privind lansarea afacerilor și factorii ce ajută la dezvoltarea acestora, și a constituit o platformă de explorare a oportunităților de dezvoltare a afacerilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/prima-editie-a-forumului-economic-european-a-avut-loc-la-paris/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19