Select your Top Menu from wp menus

Prima data la Oscar: Un film regizat in Romania, pe lista scurta a nominalizatilor la cel mai bun film strain

Lungmetrajul „Dupa dealuri”, de Cristian Mungiu, a fost inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, la editia din 2013. Este pentru prima data cand filmul unui regizor roman este inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar.

Lista scurta de propuneri pentru nominalizari la editia din 2013 a premiilor Oscar, la categoria cel mai bun film strain, cuprinde 9 filme, informeaza oscars.org, citat de procinema.ro:

Austria, Amour, Michael Haneke, regizor

Canada, War Witch, Kim Nguyen,regizor
Chile, No, Pablo Larraín, regizor
Danemarca, A Royal Affair, Nikolaj Arcel, regizor
Elvetia, Sister, Ursula Meier, regizor
Franta, The Intouchables, Olivier Nakache and Eric regizori
Islanda, The Deep, Baltasar Kormákur, regizor
Norvegia, Kon-Tiki, Joachim Rønning and Espen Sandberg, regizori
Romania, Beyond the Hills, Cristian Mungiu, regizor

Din aceste noua filme vor fi facute cele cinci nominalizari la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain pe 2013. Nominalizarile la cea de-a 85-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

sursa: procinema.ro.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/prima-data-la-oscar-un-film-regizat-in-romania-pe-lista-scurta-a-nominalizatilor-la-cel-mai-bun-film-strain/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19