Select your Top Menu from wp menus

Președintele României Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta​ să-și dea demisia

Președintele României Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta​ să-și dea demisia, după ce acesta a fost acuzat de corupție. Iohannis a formulat cererea la o întâlnire avută la Palatul Cotroceni din București cu Ponta, care a fost audiat astăzi la Direcția Națională Anticorupție din București. Ponta a sus apoi că numai Parlamentul îl poate demite. DNA a anunțat că social-democratul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, este acuzat de conflict de interese ca premier.

Tot astăzi, Procurorul șef al DNA a cerut Camerei Deputaților avizul pentru urmărirea penală a lui Ponta pentru conflict de interese. DNA susține că Ponta a greșit când l-a numit ministru de trei ori începând din 2012 pe Dan Șova, pentru că ar fi primit de la acesta 250.000 de lei și dreptul de folosință gratuită a unui automobil în anii 2007-2008, când Ponta era avocat și conlucra cu o firmă a lui Șova.

Între timp s-a anunțat, tot vineri, că lideri ai opoziției de centru-dreapta au depus la Parlament moțiune pentru demiterea lui Victor Ponta, pentru că ar fi încercat să blocheze dreptul de vot la alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedintele-romaniei-klaus-iohannis-i-a-cerut-premierului-victor-ponta%e2%80%8b-sa-si-dea-demisia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19