Select your Top Menu from wp menus

Președintele României: Demersul de înlăturare a Guvernului Sandu e împotriva cetățenilor

Demersul inițiat de Partidul Socialiștilor de înlăturare a Guvernului Maia Sandu într-un moment esențial pentru reforma justiției este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu și lung ale Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, privind situația din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit declarației președintelui român, care este transmisă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova. Acest sprijin va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

Președintele României spune că, în cele cinci luni de la preluarea mandatului, Guvernul condus de Maia Sandu a făcut progrese importante în implementarea reformelor necesare apropierii de Uniunea Europeană. S-au promovat valorile democrației și statului de drept, lupta împotriva corupției și asigurarea independenței justiției, precum și în domeniul economic și social, reforme menite să asigure creșterea nivelului de prosperitate și securitate al cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, potrivit lui Klaus Iohannis, Guvernul Sandu a reușit să restabilească încrederea partenerilor de dezvoltare, mai ales a Uniunii Europene, premisă esențială pentru reluarea sprijinului politic și financiar internațional pentru Republica Moldova. „România a exprimat ferm sprijinul pentru eforturile Guvernului de la Chișinău, în condițiile angajamentului clar și hotărât al coaliției guvernamentale pentru parcursul european și pentru avansarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se mai arată în declarația președintelui României.