Select your Top Menu from wp menus

Președintele raionul Orhei dat în judecată pentru că nu emite dispoziția de numire în funcție a directoarei Spitalului Raional Orhei

Elena Palanciuc, cea care a câștigat concursul pentru funcția de directorare a Spitalului Raional Orhei, l-a acționat în judecată pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, pentru că acesta nu emite dispoziția de numire în funcție.
Procesul a început zilele trecute la Judecătoria Orhei, care a emis o încheiere privind atragerea în calitate de terț a contracandidatului Elenei Palanciuc, fostul deputat, Petru Știrbate.


In octombrie 2020, Ministerul Sănătății a adresat o scrisoare Consiliului Raional prin care a informat despre faptul că Elena Palanciuc a devenit câștigătoarea concursului și a solicitat să i se remită un act prin care se confirmă numirea acesteia în funcție.
În noiembrie, o petiție prin care se solicita emiterea dispoziției de numire în funcție a fost adresată președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.
Într-un răspuns din 22 decembrie 2020, Dinu Țurcanu a menționat că a suspendat procedura de emitere a dispoziției până la soluționarea contestației depusă de Petru Știrbate.
La 31 decembrie, Ministerul Sănătății a mai trimis o scrisoare Consiliului Raional Orhei prin care a solicitat repetat încheierea contractului de muncă cu câștigătoarea concursului, Elena Palanciuc.


În acțiunea sa, Elena Palanciuc solicită obligarea lui Dinu Țurcanu să emită dispoziția de numire în funcția de directoare a spitalului, încheierea contractului de muncă și achitarea venitului ratat în sumă de peste 19 mii de lei și a cheltuielilor de judecată în sumă de 5 mii de lei.
Instanța a hotărât să îl atragă în proces și pe Petru Știrbate, în calitate de persoană drepturile căreia pot fi încălcate. Următoarea ședință în acest caz este programată pentru mijlocul lunii mai curent.
Spitalul Raional Orhei este fondat de Consiliul Raional Orhei, care încheie contractul de muncă cu directorul instituției medicale, însă concursul pentru postul de director îl organizează Ministerul Sănătății.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedintele-raionul-orhei-dat-in-judecata-pentru-ca-nu-emite-dispozitia-de-numire-in-functie-a-directoarei-spitalului-raional-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19