Select your Top Menu from wp menus

Președintele R. Moldova a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în după-amiaza zilei de ieri o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei întreprinse de șefa statului la Strasbourg, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am discutat cu doamna Comisar mai multe măsuri necesare pentru a îmbunătăți starea lucrurilor în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei: ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; lupta cu discursul de ură; extinderea acoperirii serviciilor de sănătate oferite cetățenilor și creșterea calității acestor servicii, mai ales pentru recuperarea post-Covid19,  precum și alte măsuri. La fel, am discutat importanța accesului la o justiție echitabilă și independentă și a atragerii atenției sporite asupra situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. Astfel, vom putea construi în Republica Moldova o societate cu adevărat incluzivă, unde fiecare om are loc și este respectat”, a spus președintele Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit Comisarului pentru Drepturile Omului al CoE pentru atenția cu care tratează situația drepturilor omului în țara noastră. „Am asigurat-o că are în persoana mea un aliat și un prieten în lupta pentru apărarea drepturilor tuturor persoanelor”, a afirmat Maia Sandu.