Select your Top Menu from wp menus

Președintele PPE, Donald Tusk: „Moldova are nevoie de o majoritate pro-reformistă și pro-europeană solidă”

Președintele Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European consideră că actualul Parlament de la Chișinău este „nefuncțional”, iar cea mai bună soluție ar fi „să se revină la cetățeni, pentru a-i lăsa pe ei să decidă”.

Donald Tusk a postat un mesaj pe Twitter, în seara zilei de miercuri, după discuțiile purtate partidele de opoziție PAS și Platforma DA cu conducerea Partidului Popular European, și după ce la Chișinău a devenit cunoscut că Partidul Democrat și cel al Socialiștilor au pierdut majoritatea în Parlament, odată cu plecarea deputatei Efrosinia Grețu din fracțiunea democraților și aderarea sa la grupul Pro Moldova. Democrații și socialiștii dețin acum în Parlament doar 50 de mandate.

În mesajul său, președintele PPE, Donald Tusk, a mai spus că „Moldova are nevoie de o majoritate pro-reformistă și pro-europeană solidă, care să fie reprezentativă pentru popor”. Totodată, el a îndemnat partidele din Moldova membre ale PPE (între acestea – PAS și Platforma DA) „să fie unite înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie – un test electoral semnificativ”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat aseară într-o emisiune la TV8 că la discuțiile de miercuri după-amiază cu conducerea Partidului Popular European, PAS și Platforma DA și-au menținut divergente asupra momentului oportun pentru demiterea actualului guvern.

Platforma DA insistă pe demiterea imediată a executivului, iar PAS dorește să existe mai întâi o claritate în privința numirii viitorului guvern. Cât privește alegerile prezidențiale, cele două formațiuni au anunțat deja că vor avea candidați proprii.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedintele-ppe-donald-tusk-moldova-are-nevoie-de-o-majoritate-pro-reformista-si-pro-europeana-solida/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19