Select your Top Menu from wp menus

Preşedintele Nicolae Timofti s-a întâlnit cu ambasadorul UE la Chişinău, Dirk Schuebel şi amanat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

Preşedintele Timofti s-a întâlnit ieri cu ambasadorul UE la Chişinău, Dirk Schuebel. Despre aceasta anunţă un comunicat al instituţiei prezidenţiale. Cei doi au discutat despre actuala situaţie politică creată ca urmare a divergenţelor în alianţa de guvernare de la Chişinău.
Potrivit sursei citate, Şeful statului l-a informat pe Dirk Schuebel despre consultările pe care le-a avut în ultimele zile cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană şi şi-a întărit disponibilitatea de a continua aceste consultări în timpul apropiat, până la identificarea unei soluţii pentru situaţia creat.
La rândul său Dirk Schuebel. A anunţat că Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie procesele politice care au loc în Republica Moldova şi speră ca reformele democratice iniţiate în Moldova să continue
Tot ieri s-a anunţat că Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, preconizată pentru luni, a fost amânată în urma deciziei președintelui Moldovei, Nicolae Timofti, scrie Europa Liberă. Informaţia a fost confirmată de Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt și consilierul pentru comunicare publică al preşedinţiei Moldovei. Anterior, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a anunţat că va convoca în şedinţă Consiliul Suprem de Securitate, pentru a discuta, împreună cu liderii fostei AIE, situaţia politică.