Select your Top Menu from wp menus

Preşedintele Nicolae Timofti declară că îşi va exercita mandatul pînă la învestirea în funcţie a unui preşedinte nou ales

Unele instituții de presă din Republica Moldova au vehiculat în ultima perioadă informații cu privire la o eventuală demisie a șefului statului după alegerile parlamentare programate pentru 30 noiembrie a.c.
În legătură cu acest subiect, Președinţia Republicii Moldova consideră necesar să facă următoarele precizări:
Conform rigorilor constituţionale vacanţa funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova intervine în caz de expirare a mandatului, de demitere, de demisie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces.
Astfel, mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează 4 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului, iar domnul Nicolae Timofti a depus jurământul la 23 martie 2012. Exercitarea efectivă a mandatului durează până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales.
Președintele Nicolae Timofti apreciază că demisia șefului statului înainte de termen ar genera o stare de instabilitate politică și ar prejudicia parcursul european al țării.
Prin urmare, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, declară că își va exercita mandatul până la învestirea în funcție a unui președinte nou ales.
Președintele țării cheamă instituțiile statului și forțele politice să se concentreze pe desfășurarea în bune condiții a scrutinului parlamentar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedintele-nicolae-timofti-declara-ca-isi-va-exercita-mandatul-pina-la-investirea-in-functie-a-unui-presedinte-nou-ales/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19