Select your Top Menu from wp menus

Președintele Argentinei s-a infectat cu COVID-19, deși a fost vaccinat cu serul rusesc Sputnik V

Președintele argentinian Alberto Fernandez, care a împlinit vineri 62 de ani și fusese anterior vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus conform unui test antigen, relatează sâmbătă agențiile de presă AFP, EFE și Reuters, potrivit Agerpres.

„La sfârșitul zilei de astăzi (vineri), după ce am avut febră de 37,3°C și o ușoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv”, a scris Fernandez pe contul său de Twitter într-o postare în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

El a adăugat că așteaptă rezultatul unui test PCR care trebuie să confirme dacă este contaminat sau nu.

„M-am izolat deja, respectând protocolul actual și urmând instrucțiunile medicului meu personal”, a afirmat Fernandez, care la 21 ianuarie a primit prima doză de vaccin Sputnik-V și la 11 februarie a fost inoculat cu a doua doză de ser rusesc conceput de laboratorul moscovit Gamaleia, conform surselor prezidențiale de la Buenos Aires, citate de AFP și EFE.

„Chiar dacă mi-aș fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naștere fără această veste, am o stare de spirit bună”, a adăugat Fernandez.

Fernandez, care avea stabilită pentru sâmbătă dimineață o întâlnire cu primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, pentru a analiza creșterea infecțiilor din ultimele zile, a adăugat pe Twitter că a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore „pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacți direcți pentru a se autoizola”.

În iunie 2019, când Alberto Fernandez candida la președinție în alegerile din octombrie din acel an, presa a informat că el suferea de inflamație la nivelul membranei care acoperă cavitatea toracică și plămânii. Politicianul recunoscuse că anterior suferise un trombembolism pulmonar.

Argentina se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Potrivit cifrelor oficiale, această țară, cu 44 de milioane de locuitori, a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 și 56.023 de decese asociate COVID-19. 

sursa: radiochisinau.md