Select your Top Menu from wp menus

Președinta Maia Sandu a criticat în termeni duri deciziile de astăzi ale majorității PSRM-Șor care vizează unii judecători ai Curții Constituționale pe care le califică drept atac la ordinea constituțională și statul de drept

Președinta Maia Sandu a criticat în termeni duri deciziile de astăzi ale majorității PSRM-Șor care vizează unii judecători ai Curții Constituționale pe care le califică drept atac la ordinea constituțională și statul de drept.

”Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament referitor la deciziile privind unii judecători ai Curții Constituționale este un atac fără precedent la ordinea constituțională și la independența Curții” a declarat Maia Sandu într-un briefing după ședința Consiliului Suprem de Securitate la care acest subiect a fost examinat în contextul existenței riscului de subminare a ordinii constituționale.

Totodată Maia Sandu a cerut instituțiilor statului să investigheze situația respectivă. Ea a făcut apel către Parlament să se oprească din aceste acțiuni pe care le consideră nelegale și a spus că niciun atac la Curtea Constituțională nu va fi tolerat.

Președinta Maia Sandu a avut un mesaj și pentru socialiști să înceteze aceste acțiuni pentru că cetățenii nu trebuie să fie ostaticii unor politicieni pe care i-a numit ”cu orgolii rănite”, aluzie directă la fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon.

sursa: radiochisinau.md