Select your Top Menu from wp menus

Președinta CEC a demisionat

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a demisionat. Cererea a fost depusă astăzi, 2 iulie, la Parlament. Alina Russu își explică demisia menționând că „implementarea inițiativelor de ultimă oră a modificării cadrului normativ în materie electorală ar putea trezi suspiciuni vizavi de libertatea deciziilor autorității electorale superioare”.

Pe pagina de Facebook a CEC, Alina Russu anunță că pleacă din funcție. „Nu a fost o decizie simplă, însă una asumată și pe deplin responsabilă. În perioada mandatului mi-am onorat responsabilitățile ghidându-mă de norma legală aplicată în vederea asigurării cetățenilor dreptului la vot, dar și a dreptului de a fi ales”, se menționează în mesajul citat de IPN.

Alina Russu mai spune că „în condițiile statului de drept este imperativ ca libera exprimare să fie asigurată atât alegătorului, cât și celor care, în virtutea funcțiilor, sunt responsabili de organizarea și desfășurarea procesului electoral”. „Imixtiunea în oricare din componentele procesului electoral este incompatibilă cu dezvoltarea liberă a democrației participative”.

Alina Russu a fost aleasă președintă a Comisiei Electorale Centrale în iunie 2016, la scurt timp după ce a fost numită de către Parlament membră a instituției.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedinta-cec-a-demisionat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19