Select your Top Menu from wp menus

Președinta aleasă, Maia Sandu, și-a prezentat prioritățile

Președinta aleasă, Maia Sandu, a susținut astăzi un briefing în care și-a prezentat prioritățile pentru perioada următoare. Printre acestea se numără o politică externă echilibrată și o justiție corectă, comunică MOLDPRES.

Maia Sandu a menționat că imediat după preluarea mandatului își propune să ”scoată Republica Moldova din izolarea internaţională şi să ducă o politică externă pozitivă”.

„Vreau o politică externă care să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova. Vreau ca Republica Moldova să fie un stat european şi să avem relații pragmatice şi cu ceilalţi parteneri”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că în prima perioadă după ce va își va ocupa postul de șef de stat, va organiza vizita la Chișinău a președintelui României, Klaus Iohannis.

Și domeniul justiției se află printre prioritățile enumerate de Sandu. „Voi aproba o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate. Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuție. La fel, voi crea la nivelul instituției prezidențiale un mecanism cu privire la numirea în funcție a judecătorilor”, a precizat președintele ales.

La fel, Sandu a venit cu un îndemn către cetățeni cu privire la situația epidemiologică din țară. „Știu că această situație creată de pandemie devine tot mai dificilă pentru noi. Este foarte important să fim atenți în continuare și să ne protejăm. De responsabilitatea noastră depinde viața celor din jurul nostru. Vă rog să amânați petrecerile pentru mai târziu. Ne aflăm într-o criză sanitară și economică foarte mare”, a conchis Sandu.