Select your Top Menu from wp menus

Presa scrie că Pavel Filip a fost şef la „Bucuria” şi că are averea scrisă pe feciori

Pavel Filip deţine funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din 2011. Este fost director al Fabricii „Bucuria”, în fruntea căreia a fost din 2001 până în 2008.

Potrivit portalului anticoruptie.md, ministrul Filip nu are firme pe numele său, dar deţine acţiuni la SA „Bucuria”. Totodată, Tatiana Filip, soția demnitarului, este angajata SRL Burex, firmă pe care, oficial, o deţin cei doi fii ai familiei Filip: Iulian și Dumitru. Dumitru Filip mai este fondator şi la un alt SRL, Interasig-Grup care are activităţi auxiliare de asigurări şi asigurare cu pensii, notează anticoruptie.md.

Filip a mai declarat nouă terenuri agricole/extravilan în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni, şi o casă de locuit de 54,3 metri pătraţi, în acelaşi sat. Ministrul a ajuns în vizorul CNI după ce „Ziarul Național” a scris că ar fi scos la mezat o casă din Chişinău, trecută pe numele soţiei sale, la prețul de 179.000 de euro. Comisia a clasat cauza, constatând că oficialul nu a încălcat legea.

Ziarul de Gardă a scris că, de fapt, oficialul nu a indicat imobilul de lux în care locuiește acum, pe strada Vasile Pogor din sectorul Buiucani al capitalei.

„Locuinţa este una impunătoare, de peste 300 m.p., cumpărată în 2011 de Dumitru Filip. Dumitru Filip în perioada în care a devenit proprietarul casei de lux avea doar 20 de ani. Imobilul valoarează peste şapte milioane de lei, conform prețului de piață”, scrie ZdG.

Reporterii Centrului de Investigaţii Jurnalistice au scris anterior că Pavel Filip este unul dintre funcţionarii de rang înalt care au arendat pădure în zona Dănceni-Sociteni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presa-scrie-ca-pavel-filip-a-fost-sef-la-bucuria-si-ca-are-averea-scrisa-pe-feciori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19