Select your Top Menu from wp menus

Presa rusească emite falsuri

Purtatorul de cuvant al Misiunii OSCE in Moldova, Peter Enud, a emis joi o declaratie in care spune ca documentul publicat de agentia de presa Regnum este un fals. „Documentul pretinzand sa fie un plan al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) privind reglementarea transnistreana, publicat pe www.regnum.ru, miercuri, 15 august, este un fals”, se spune in declaratie.

Controversata agenţie rusească Regnum a publicat ieri copiile unor documente de soluţuionare conflictului transnistrean prin crearea unui stat comun între Republica Moldova şi regiunea transnistreană.
Agenţia susţine că a recepţionat documentele de la o adresă electronică moldovenească anonimă, fără a preciza însă poşta electronică şi modalitatea prin care a dedus ca aceasta ar fi deschisă în Republica Moldova.

Documentul scanat este întocmit pe blancheta oficială a reprezenzanţei irlandeze a OSCE şi este semnat de aşa-zisul ministru de externe al regiunii separatiste, Nina Ştanski.
Printre altele, documentul care este datat cu 12 iulie 2012 prevede că procesul de stabilire a statului Transnistriei în calitate de regiune cu statut special a Republicii Moldova va decurge în trei etape, fiecare cu o durată nu mai mare de şase luni.

De menţionat că recent, şeful agenţiei Regnum , Modest Kolerov, a fost declarat persona-non grata în Letonia. Potrivit Ministerului de Externe din această ţară , Kolerov ar desfăşura activităţi contrare intereselor Letone şi care sunt îndreptate inclusiv contra intergrităţii teritoriale ale Letoniei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presa-ruseasca-emite-falsuri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19