Select your Top Menu from wp menus

Presa din R.Moldova nu are șanse de a supraviețui. Opinie

Analistul politc Bogdan Țîrdea, care consideră că presa din R.Moldova nu are șanse de a viețui.

”Presa scade. Ziarele sunt în declin. Internetul începe să sugrume presa. Ea nu are şanse de a vieţui. Procesul a căpătat tempouri mari. Oligarhia jurnalistică s-a contopit cu cea politică. Nu putem  face o presa liberă, când avem o economie oprimată” a menționat analistul politic în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

În cadrul aceleeași emisiuni, preşedintele Consiliului Presei, Ludmila Andronic a remarcat că felul în care lucrează presa din R.Moldova ţine de un complex de inferioritate, iar jurnalista Angela Aramă a accentuat că CCA este parțial politizat.

”Subiectele tabu vor exista întotdeauna. Felul în care lucrează presa din Moldova ţine de un complex de inferioritate. Oamenii, în special cei de la ţară, se exprimă urât faţă de jurnalişti. Nimeni nu o să iasă în stradă să susţină jurnaliştii. Mai este vorba despre profesionalismul jurnaliştilor”, a specificat Ludmila Andronic.

”Actorii noştri mor de foame, iar noi utilizăm spoturi publicitare realizate peste hotare. CCA este politizat parţial”, a adăugat jurnalista Angela Aramă.

Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

sursa: union.md