Select your Top Menu from wp menus

Presa din Israel: Șeful diplomației israiliene a evitat să răspundă la întrebarea despre extrădarea lui Shor

Vizita din zilele trecute a ministrului de externe de la Ierusalim Eli Cohen la Chișinău nu a scăpat atenției jurnaliștilor israelieni. În legătură cu un subiect sensibil de la întâlnirea cu omologul  său moldovean, Nicu Popescu, presa israeliană a scris că Cohen a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea despre extrădarea politicianului și busenessmanului fugar Ilan Shor.

 «Aceasta este o chestiune juridică, de aceea eu nu pot să mă opresc la ea mai detaliat. Dar vă asigur că din partea noastră abordarea  unor astfel  de chestiuni, cât și a relațiilor noastre bilaterale în general este foarte serioasă, a declarat Cohen, potrivit Detaly.co.il

În ultimii ani,  Chișinăul de câteva ori a solicitat Israelului să-l extrădeze pe Ilan Shor. Prima dată – încă în martie 2020, fapt despre care a comunicat ambasadorul R.Moldova în Israel, Alexandr Roitman. Alte două solicitări datează cu septembrie și decembrie 2021.

Israelul nu are acord de extrădare cu R.Moldova, adică juridic nu e obligat să extrădeze persoanele cu dublă cetățenie. Ministerele justiției ale celor două țări „au început dialogul pe acest subiect„, a declarat Roitman într-un interviu Haaretz.

Ministerul Justiției al R.M. a informat autoritățile israiliene despre faptul că Ilan Shor are deja statut de condamnat definitiv la 15 ani de închisoare și, din nou, a solicitat extrădarea acestuia.

Șefa Procuraturii Anticoruție de la Chișinău, Veronica Dragalin, a admis că Shor și-ar putea ispăși pedeapsa în Israel. Însuși Shor consideră că a fost condamnat ilegal, notează publicația citată.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presa-din-israel-seful-diplomatiei-israiliene-a-evitat-sa-raspunda-la-intrebarea-despre-extradarea-lui-shor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19