Select your Top Menu from wp menus

Preotul din Rîșcani, care a înecat un bebeluș în timpul botezului, a fost achitat

Preotul Valentin Ţarălungă, învinuit că ar fi cauzat decesul unui prunc în timpul botezului și condamnat la la 1 an și 6 luni de închisoare pentru omor din imprudență, a fost achitat după ce a stat după gratii 4 luni și jumătate. În cadrul unui interviu pentru mitropolia.md, fața bisericească anunță că o nouă expertiză medico-legală a demonstrat nevinovăția sa.

Totul s-a petrecut  în luna iulie a anului 2010, în comuna Mihăileni Vechi din raionul Rîșcani. Bebelușul avea 1 lună și jumătate când părinții au decis să-l boteze. Însă, după 30 de min de la Taina Sfântului Botez, pruncul a decedat. Părinții l-au învinuit pe preot că nu nu i-a acoperit pruncului căile respiratorii înainte de a-l scufunda.

În urma primei expertize medico-legale efectuată la Rîșcani, Valentin Ţarălungă a fost învinuit de neglijență ce a cauzat moartea copilului. Mai târziu, o nouă expertiză medico-legale efectuată la Chișinău, a demonstrat că lichidul roz spumos din plămânii bebelușuluu nu era apa din cristelniță. Pruncul suferea de o dereglare pulmonară.

Cu toate acetea, părinții continuă să acuze preotul de mortea copilului lor.

sursa: unimedia.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/preotul-din-riscani-care-a-inecat-un-bebelus-in-timpul-botezului-a-fost-achitat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19