Select your Top Menu from wp menus

Antreprenor-preot, invinuit de delapidarea averii straine, cu uz de fals false

Un director de intreprindere si, totodata, preot, in varsta de  34 de ani din Dubasari este invinuit de delapidarea averii straine in proportii deosebit de mari cu folosirea situatiei de serviciu si confecţionarea, detinerea si folosirea documentelor oficiale false.

Potrivit procurorilor, barbatul  si-a inregistrat o intreprindere si a semnat un contract cu o primarie pentru a amenaja 20 de fantani, din banii Fondului Ecologic National. In actele de predare a lucrarilor, preotul a introdus cheltuieli inexistente de salarizare, asistenta sociala, medicala si taxa pe valoare adaugata, desi agentul economic pe care il reprezenta nu era inregistrat la organul fiscal ca platitor de TVA.

Astfel, Fondul Ecologic National a fost prejudiciat cu peste 72 de mii de lei.

Ulterior, antreprenorul-preotu a prejudiciat, printr-o schema identica, Drumuri-Chisinau cu peste 123 de mii de lei, angajandu-se sa repare traseul Dubasari-Cocieri-Roghi.

 

sursa: procuratura.md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/preot-invinuit-de-delapidarea-averii-straine-cu-folosirea-documentelor-false/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19