Categories: RegiuneȘtiri

Premierea – punct culminant festiv-cultural, la Ziua Vinului din Orhei.FOTO

Inmanarea premiilor si diplomelor a finalizat compartimentul festiv-cultural al sarbatorii Vinului la Orhei.Di n cauza ploii, decernarea premiilor castigatorilor etapei raionale a concursului “Polobocul de Aur” s-a desfasurat sub frontonul edificului Consiliului raional Orhei.

In cadrul ceremoniei si-au obtinut   trofeele  si cei   doi orheieni,  premianti ai concursului republican “Polobocul din Aur-2011”.

Alexandru Crudu si Mihail Romaniuc au primit cate  un poloboc de  stejar, capacitatea  120 de litri,   pentru vinurile  rosii “Saperavi’ si respectiv “Raindor”.

Acesti vinificatori din orasul Orhei  s-au invrednicit de premii si la nivel raional. Alexandru Crudu a ocupat primul loc pentru cel mai bun vin pastrat timp de un an si  locurile 2 si 3   la  categoria  cel mai bun vin rosu tehnic Cabernet si Saperavi , iar Mihail Romaniuc  a luat locul 2  pentru cel mai bun vin pastrat timp de un an si locul 3 –   pentru cel mai bun vin rosu  hibrid Saperavi.

Au fost  decernate premii si pentru   cele mai  reusite  expozitii, standuri si  gospodarii taranesti improvizate  ale primariilor din raion . Primul loc l-a ocupat  primaria  Braviceni , locul 2 l-au impartit primariile Niculaeuca si Podgoreni, iar pe pozitia a 3-a  s-au clasat  Seliste, Pohrebeni si Putuntei.

De asemenea, pentru participare activa la Ziua Vinului la Orhei, s-au invrednicit de diplome mesteri populari si formatii de artisti amatori din raion.

 

 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

4 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

4 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

4 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago