Categories: PoliticȘtiri

Premierul Valeriu Streleț s-a întâlnit la Bruxelles cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk

În cadrul primei sale vizite întreprinse la Bruxelles, Șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European. Oficialii au făcut o evaluare a dialogului politic dintre Repulica Moldova și Uniunea Europeană.

Premierul a menționat că obiectivul strategic al țării rămâne integrarea europeană și că Guvernul pe care îl conduce a întreprins pași concreți pentru punerea în practică a acestui obiectiv. Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre modul în care se implementează Acordul de Asociere, Valeriu Streleț menționând aici un șir de acțiuni de racordare a legislației moldovenești la standardele UE. Prim-ministrul a reiterat ferma convingere a actualei guvernări de a continua reformele din domeniile vitale pentru Republica Moldova, cum ar fi: reforma sistemului judiciar, combaterea corupției, asanarea sistemului financiar-bancar, investigarea fraudelor financiare și sancționarea celor care se fac vinovați de aceste infracțiuni.

Părțile au discutat și despre situația politică, socială și economică din țara noastră, dar și perspectivele de a semna un Acord cu Fondul Monetar Internațional.

Un alt subiect pus în discuție în cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Donald Tusk s-a referit la securitatea regională și evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Pe finalul discuțiilor, Donald Tusk a dat asigurări că UE va susține Republica Moldova în implementarea reformelor și a Acordului de Asociere.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago