Select your Top Menu from wp menus

Premierul sârb, este acuzat de legături cu mafia drogurilor

Premierul Serbiei, Ivica Dacic, care deţine în acelaşi timp şi portofoliul Internelor, este suspectat de legături cu mafia drogurilor, scrie AGERPRES

La sfârşitul săptămânii trecute, presa belgrădeană a scos la iveală contacte ale lui Dacic cu structuri criminale. În special, s-a relatat, că în 2008 actualul premier, ministru de interne la acea vreme, s-a întâlnit cu baronul drogurilor Rodoljub Radulovic, poreclit Misha Banan, şeful unuia din cele mai mari carteluri de droguri din Balcani, suspectat că are legături cu clanul Darko Saric, căutat de autorităţile sârbe pentru trafic de droguri.

Primul ministrul sârb a recunoscut sâmbătă că s-a întâlnit de câteva ori cu Rodoljub Radulovic, dar susţine, în apărarea sa, că nu ştia în acel moment de implicarea acestuia în activităţi criminale. În sprijinul afirmaţiei sale, Dacic le-a arătat jurnaliştilor un document intitulat Cartea albă cu privire la activităţile grupurilor infracţionale, pe care a primit-o în decembrie 2008 de la Departamentul poliţiei criminalistice, în care nu figurează nici baronul drogurilor zis Misha Banan şi nici clanul Darko Saric.

Radulovic este acuzat de contrabandă cu două tone de cocaină din America de Sud în Spania, împreună cu Saric.

Surse din poliţia belgrădeană au declarat pentru Blic că premierul ştia ‘biografia’ interlocutorului său. Mai mult, ar exista înregistrări audio şi video, în care Radulovic îl numele pe Dacic ‘prieten’.

La 12 ianuarie 2009, potrivit Blic, într-o discuţie telefonică cu Radulovic, Saric îl roagă pe acesta să se intereseze la ‘prietenul de la interne’ dacă de el se ocupă poliţia. La 31 ianuarie acelaşi an, Dacic s-a întâlnit personal cu Radulovic într-un restaurant de elită din Belgrad, iar acesta din urmă l-a informat pe Saric despre conţinutul discuţiei.

Premierul Ivica Dacic a declarat sâmbătă că nu a comis nicio infracţiune, iar lupta împotriva crimei organizate este o prioritate a guvernului său. Actualul scandal face parte dintr-o campanie de discreditare a guvernului său, a afirmat el, estimând că în spatele acestuia ar putea să se afle persoane care doresc să împiedice eforturile executivului în combaterea corupţiei.

sursa: agerpres.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premierul-sarb-este-acuzat-de-legaturi-cu-mafia-drogurilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19