Select your Top Menu from wp menus

Premierul român, acuzat de plagiat în teza de doctor!

Revista Nature scrie că a examinat documentele unei persoane anonime care susține că jumătate din teza de doctor în drept, susținută în 2003 de premierul român, este copiată.

„Secțiuni considerabile din teză par identice sau aproape identice cu materiale scrise de specialiștii în drept Dumitru Diaconu și Vasile Crețu. Textul se aseamană și cu traduceri în română ale unei lucrîri în limba engleză, publicată de specialistul Ion Diaconu. Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decat evidente”, scrie revista Nature, citându-l pe președintele Consiliului român pentru recunoașterea diplomelor universitare, Marius Andruh, care mai este și profesor la Universitatea din București.

Dacă acuzațiile se vor adeveri, cazul ar putea declanșa presiuni publice pentru demisia lui Ponta, după cum susțin unele surse politice.

„Totodată, aceste acuzații stârnesc îndoieli față de capacitatea Guvernului de a combate corupția în sistemul învățământului superior”, mai scrie revista Nature.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premierul-roman-acuzat-de-plagiat-in-teza-de-doctor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19