Select your Top Menu from wp menus

Premierul Iurie Leancă propune ca între 28 şi 30 august să fie sărbătorite Zilele Diasporei în Republica Moldova

Propunerea a fost lansată de Premierul Iurie LEANCĂ ieri, 27 august, în mesajul său de felicitare cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova.

„Vin cu propunerea să organizăm în anul viitor, pentru prima dată în istorie, Zilele Diasporei în Republica Moldova şi cred că anume această perioadă, 28-30 august, ar fi cea mai potrivită,” se spune în mesajul Prim-ministrului.

Iurie Leancă a amintit că Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Guvernului, care şi-a început activitatea anul acesta, a susţinut numeroase activităţi culturale ale diasporei, a realizat un program pentru copiii de peste hotare, contribuie împreună cu alte instituţii la protecţia socială şi dezvoltarea economică a celor migraţi. Toate acestea însă nu ar fi fost posibile fără concursul şi entuziasmul asociaţiilor din diasporă.

Totodată, Premierul a precizat că în mai multe oraşe din diverse ţări, acum, dar şi mai târziu, în lunile septembrie şi octombrie, ambasadele, consulatele şi comunităţile de moldoveni vor organiza manifestări de celebrare a Zilei Independenţei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premierul-iurie-leanca-propune-ca-intre-28-si-30-august-sa-fie-sarbatorite-zilele-diasporei-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19