Select your Top Menu from wp menus

Premierul interimar a adresat un mesaj în legătură cu comemorarea celui de-al doilea val al deportărilor staliniste

Mesajul Prim-ministrului interimar, Natalia Gherman, în legătură cu comemorarea celui de-al doilea val al deportărilor staliniste:
„6 iulie este o zi de mare tristețe – comemorăm cel de-al doilea val al deportărilor staliniste, realizate sub forma represiunilor politice. Este cea mai neagră și tragică filă în istoria noastră.

Astăzi aducem un omagiu celor care nu au supraviețuit vremurilor groaznice, dar și celor care au trecut prin calvarul acestor deportări și s-au întors acasă. Unii, deși an de an tot mai puțini, sunt astăzi printre noi.

Au fost deportate familii întregi care, ajunse în Siberia, erau dezbinate și repartizate în lagăre de concentrare și muncă silnică. Tragedia acestor oameni – părinți, bunici, rude, copii și maturi – va rămâne pentru totdeauna cea mai mare durere a noastră.
Prin acele represiuni ne-a fost exterminată elita națională de atunci, oamenii harnici și gospodari, țărani și muncitori, intelectuali și savanți. Suferințele incredibile și umilințele la care au fost supuși sunt de neimaginat, dar totuși demnitatea lor nu a putut fi exterminată.

Mă adresez celor care au trecut acel calvar și au supraviețuit: ați suferit îngrozitor, dar ați dovedit că sunteți cu deplină verticalitate. Cu certitudine, nu vom uita niciodată acea perioadă tragică din istoria noastră. Rămâneți un exemplu de curaj, demnitate și atitudine civică la care societatea priveşte cu respect şi apreciere.”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premierul-interimar-a-adresat-un-mesaj-in-legatura-cu-comemorarea-celui-de-al-doilea-val-al-deportarilor-staliniste/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19