Select your Top Menu from wp menus

Premierul califică revendicările înaintate de fermieri Guvernului drept “şantaj şi ameninţări”

Premierul Iurie Leancă califică revendicările înaintate de fermieri Guvernului drept “şantaj”. Acesta a declarat în cadrul unei emisuni la un post privat de televiziune că, anunţul agricultorilor de a ieşi, la 23 noiembrie, la un protest naţional dacă Executivul nu va satisface unele cerinţe înaintate, poate fi calificat ca “ameninţări”, noatează BASA – press.

Leancă a acuzat fermierii că nu discută cu Guvernul pentru găsirea unui compromis. “Suntem deschişi, interesaţi, să putem discuta într-o manieră constructivă să găsim compromisul, nu în ideea unor ameninţări şi cu şantaj. Acest lucru nu îl accept. Sunt surprins să văd această inatitudine din partea lor”, a spus Leancă.

De cealaltă parte, fermmierii au declarat că au înaintat încă la 10 octombrie Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei o rezoluţie cu cerinţele lor la care nu au primit încă nicio reacţie.

Amintim, fermierii au anunţat că vor ieşi la un amplu protest la 23 noiembrie, prin care îşi vor exprima nemulţumirea faţă de politica agrară promovată de autorităţi.

sursa: basa.md