Select your Top Menu from wp menus

Premieră mondială: Va încerca să depăşească VITEZA SUNETULUI în cădere liberă

Austriacul Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, va încerca pe 8 octombrie să depăşească viteza sunetului în cădere liberă – o premieră mondială -, plonjând de la altitudinea record de 36.576 de metri deasupra statului american New Mexico, au anunţat marţi responsabilii acestui proiect.

Acest anunţ a pus capăt unei perioade de incertitudine în ceea ce priveşte data la care va avea loc saltul supersonic, după ce capsula presurizată, ridicată de un balon umflat cu heliu, a fost avariată în luna iulie în timpul unor teste.

„Toate sistemele capsulei au fost testate cu succes”, a declarat într-un comunicat Art Thompson, directorul tehnic al acestui proiect, denumit „Stratos”.

Atingând viteza sunetului, 1.227,6 kilometri/ oră (343 metri/ secundă), Felix Baumgartner, în vârstă de 43 de ani, care va purta un costum presurizat, va zbura la fel de repede ca un glonţ de pistol.

 Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă este deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Pentru a se pregăti pentru această performanţă, paraşutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat deja două salturi deasupra statului New Mexico – primul în martie, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea în august, de la altitudinea de 29.456 de metri – atingând viteza maximă de 864 kilometri/ oră, înainte de a-şi deschide paraşuta.

sursa imagine : Mediafax Foto/AFP


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premiera-mondiala-va-incerca-sa-depaseasca-viteza-sunetului-in-cadere-libera/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19