Select your Top Menu from wp menus

Premiera mondiala. Savantii au recuperat mostre de sange din trupul unui mamut perfect conservat

Oamenii de stiinta au descoperit prima mostra perfect conservata de sange de la un mamut lanos, care a trait cu 10.000 de ani in urma in Siberia.Savantii sud-coreeni anunta ca vor incerca sa cloneze acest animal, care este o femela.
Trupul inghetat al mamiferului a fost gasit in insulele Novosibirsk, langa costa siberiana, scrie Daily Mail, citand Siberian Times.
Mostra de sange recuperata a fost pastrata in gheata, sub carcasa animalului. Din acest sange s-ar putea extrage ADN, necesar pentru clonare.
De asemenea, parti din muschii mamutului au fost bine pastrate, datorita frigului.Deocamdata, cercetatorii nu stiu daca vor putea extrage ADN din aceste tesuturi, pentru ca asta ar insemna sa gaseasca macar o celula vie. Se crede ca sangele mamutilor continea un fel de antigel natural, de aceea nu a inghetat, ramanand in stare lichida.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/premiera-mondiala-savantii-au-recuperat-mostre-de-sange-din-trupul-unui-mamut-perfect-conservat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19